Pinkpop 2017: Hoofdpodium komt te vroeg voor James TW

Britse singer-songwriter krijgt de Beliebers niet mee

Zelden was de gemiddelde leeftijd van alle Main Stage-artiesten op Pinkpop-zaterdag zo laag. Maar drummer Niles Vandenberg (36!) van Kensington trekt het gemiddelde nog omhoog. Brit en opener James TW haalt het weer omlaag met zijn 19 jaar. Evenals mainstagecollega Justin Bieber, heeft ook James TW veel aan YouTube te danken. Het zijn covers waarmee de singer-songwriter doorbrak, maar ook zijn eigen singles doen het goed. Hamvraag is dan natuurlijk: kan hij de stap van het scherm naar het (hoofd-)podium gemakkelijk maken?

Kort antwoord: ja en nee. De spaarzame bezetting van drummer, toetsenist en TW op gitaar, toetsen en zang laat weinig ruimte over voor fouten, maar is daarmee ook ontzettend clean. Clean, tot de kleine uithaaltjes van de Brit aan toe. Die bedient zich van het soort zonnigesinger-songwriter-muziek met een light funksausje zonder de nodige calorietjes.

De covers blijven voornamelijk uit, op Natalia Imbruglia’s 'Torn' na. Wat zijn eigen teksten betreft, grossiert hij in Roosvicee-teksten (‘Het komt wel goed schatje’) die moeilijk zijn te slikken van een 19-jarige. Die teksten worden mondjesmaat meegezongen: slechts een handjevol meiden vooraan zijn die-hard TW-fans, de rest zit voornamelijk in de telefoon verzonken, of blijft kijken naar de schermen naast het podium, hopende op hun one seconde of fame.

Het Moment:
De rest van zijn materiaal mag dan onbekend zijn, single 'When You Love Someone' wordt zowaar door bijna iedereen vooraan meegezongen. Toegegeven: het is een mooi, breekbaar nummer over scheidende ouders, maar wat betreft de rest van de show is het te weinig om een optreden op het hoofdpodium te verantwoorden. Daarvoor komt TW nog flink wat hits tekort.

Volg Pinkpop op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12