PP18: Triggerfinger blinkt uit in stil spel

Prima R.O.C.K. show brengt Vlaamse surpise

Puntje eraf voor een drumsolo, zo luidt de ongeschreven gulden regel bij de 3VOOR12-redactie. Dat gaat echter vanavond niet op bij Triggerfinger, sinds lang het beste Vlaamse rock exportproduct. Die drumsolo mondt uit in een groepsfeestje, waarbij alle leden zichbaar veel lol hebben bij het meedrummen. 

Opvallend is dat de last minute vervangingsband in 2015 van brekebeentjes Foo Fighters nu met Dave Grohl en de zijnen weer op Pinkpop staan. Dit keer niet op het hoofdpodium, maar op de kleinere IBA Parkstad Stage. Dat heeft er deels mee te maken dat Triggerfinger er met haar laatste album Colossus voor heeft gekozen om haar eigen ontoegankelijker weg in te slaan. Het nieuwe werk is allerminst hap-snap rock. Wel onstaat er nu met het extra vierde bandlid Geoffrey Burton een nieuwe interactie.

Stond Triggerfinger op Lowlands nog als surprise act geprogrammeerd, dit keer hebben ze zelf een surpise meegenomen: de beroemde Vlaming Raymond van het Groenewoud (Pinkpop alumni uit lichting 1980). Hij zingt zijn grootse hit 'Je Veux De L’Amour', waarin hij ook nog even refereeert aan Triggerfingers cover van Lykke Li, 'I Follow Rivers' - dat ze niet meer spelen.

HET MOMENT:
Vlamingen zijn vaak betere acteurs en kunstenaars dan Nederlanders. Kunnen we niets aan doen, dat beetje extra gekte zit gratis in hun bloed. Dat komt Triggerfinger maar al te zeer van pas bij de magistraal spannende uitvoering van 'Baby’s Got A Gun' vanavond. Drummer Mario Goossens likt daarbij in stil spel zelfs aan zijn bekkens. Dat inspireert dan weer de beeldregisseur, die de rest van het optreden nog meer zijn best doet om alle mimiek op de schermen te toveren. Dat maakt het vanavond nog boeiender.

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12