DTRH17: Psychedelisch Pond ziet koers stijgen

Met een gerust hart terug naar Australië

Pond kan het licht maniakale van frontman Nick Allbrook goed gebruiken. Hij blijft aan zijn toch al uitgerekte shirthals trekken, heeft een freaky mimiek en draagt iets onvoorspelbaars met zich mee waardoor de ogen in de Teddy Widder-tent vooral op hem gericht zijn. Zijn stem schiet soms kopstemhoog de lucht in en de seventies rock-liefde wordt nog duidelijker. Hij heeft vier steady bandleden om zich heen, indie-jongens met shirtje, zwarte jeans. Het is het laatste optreden van hun tour. Dat ze volledig op elkaar zijn ingespeeld, is hoorbaar.

Kijk hier vijf tracks terug van de show.

Pond blijft altijd onlosmakelijk verbonden met Tame Impala om de simpele reden dat de bands altijd muzikanten hebben gedeeld. Jay Watson zit in beide bands. Die frontman Nick Allbrook zat in Tame Impala, Tame Impala-mastermind Kevin Parker zat in Pond. Dat idee. Parker heeft de laatste, geslaagde Pond-plaat nog geproduceerd: het dit jaar verschenen The Weather. De zevende alweer, die wat dichter tegen Tame Impala’s Currents aan zit, maar ook het weirde en de classic rock-knipoog van Pond vasthoudt.

Op Down The Rabbit Hole overtuigt Pond met de sound. De synts en gitaren zijn knap met elkaar vervlochten, de nummers klinken vol en het deint allemaal dansbaar door, ook al zitten er genoeg eigenzinnige afslagen in het werk. Laat in de set zakt het enigszins in, als een ander bandlid de vocalen mag doen (héb je het al) en de twee afsluiters te uitgesponnen zijn. Maar dan heeft Pond er al een sterke set opzetten. Waarbij ook nog even het fluitthema van Air’s ‘Alpha Beta Gamma’ wordt gespeeld. Lachen.

HET MOMENT:
Het publiek volgt Nick Allbrook zoals een hond een tennisbal. De zanger zoekt het publiek graag op. Maar als hij met z’n band gewoon on stage twee van de beste nummers achter elkaar speelt - ‘Paint Me Silver’ en ‘Giant Tortoise’ - is iedereen tevree. De heren kunnen met een gerust hart terug naar huis.

Volg Down the Rabbit Hole op de voet met onze livestreamalle video-opnames en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12