Song19: Songfestival-winnaar Duncan Laurence over ‘Arcade’

Dat en nog veel meer komende zaterdag om 23:45 op NPO3

In mei schreef Duncan Laurence met het bombastische doch gevoelige ‘Arcade’ het Eurovisie Songfestival op zijn naam, als eerste Nederlander in 44 jaar. Het maakte de zanger, die studeerde aan de Tilburgse Rockacademie, in een klap wereldberoemd. In de zomer van 2019 stond hij na het uitvallen van First Aid Kit plotsklaps op de line-up van Pinkpop en een eigen show in de Ziggo Dome is al aangekondigd. Een succesvolle tour langs zijn Eurovisie-fans in andere landen is al achter de rug en natuurlijk zal Duncan Laurence ook zijn opwachting maken als het Songfestival-circus in 2020 in Nederland neerstrijkt.

Maar toch bleef het voor Duncan Laurence – zoals hij in zijn overwinningsspeech al zei – altijd ‘music first.’ Dus zochten we hem op om het nog eens te hebben over ‘Arcade’, dat op 5 eindigde in onze Song van het Jaar 2019. ‘Ik ben het niet zat om ‘m te zingen, omdat er zo’n lading op zit. Het is zoiets unieks wat ik met dat nummer heb meegemaakt. Het is alsof je telkens een heel fijne foto van je jeugd terugziet.’

Zaterdagavond om 23:45 op NPO 3 is de speciale tv-uitzending rondom de Song van het Jaar, met optredens vanuit TivoliVredenburg, interviews met o.a. Duncan Laurence en Georgia en alle hoogtepunten van muziekjaar 2019. 

Kijk hier voor opnames van de Song van het Jaar 2019 en bekijk hier de volledige Top 100.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12