BKS17: Droefsnoeter Andy Shauf keurig binnen de lijntjes

Singer/songwriter vertegenwoordigt de kleine schoonheid

De temperatuur is aangenaam genoeg om de korte broeken en zomerjurken te rechtvaardigen en de openingsbiertjes worden zorgeloos gedronken. In de Three-tent heeft Wildes al een half uurtje voor de broeierige festivalstart gezorgd om vervolgens het podium te laten voor een uur lang Andy Shauf. De Canadese singer/songwriter geeft met zijn vroegere albumtitel The Bearer Of Bad News aan in welke hoek we het bij hem moeten zoeken. De droefsnoeterij.

De Canadese singer/songwriter vertegenwoordigt de kleine schoonheid. Zijn vijf bandleden staan devoot in een halve cirkel om hem heen. De gevoelige liedjes zijn rijk en subtiel ingekleurd met een melancholie die vooral vertegenwoordigd wordt door de klarinet en het stemgeluid van Shauff: Elliott Smith is nooit ver weg, of Joe Pernice, en bij het licht nasale komt Loney Dear om de hoek kijken. Het is niet de meest dynamische set, van Andy Shauf. Het begint en eindigt timide. Toch staat het hem. Het is materiaal om in te verdwijnen, maar iets meer begeestering had ook de praters achterin bij de les gehouden. Voor wie aandacht had, en dat waren er genoeg, was Andy Shauf een zeer aangename lentebries om de zaterdag mee te beginnen.

HET MOMENT
De opstelling van de band verandert geen seconde en Shauf is geen kletskous pur sang. Het zijn de liedjes die spreken, met een happysad ‘The Worst In You’ van de laatste plaat The Party als hoogtepuntje.

Daarnaast namen we een intieme sessie op met Andy Shauf. Deze kun je hier terugzien.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12