Rutte: poppodia mogen donderdag weer open

De livesector hoeft de agenda niet verder leeg te vegen

Poppodia, theaters en andere culturele instellingen mogen vanaf aanstaande donderdag 19 november weer open. Dat kondigde premier Mark Rutte vrijdag tijdens zijn persconferentie aan. Woensdag lopen namelijk de tijdelijke extra coronamaatregelen af en het aantal nieuwe positieve tests en coronapatiënten in ziekenhuizen is voldoende gedaald om de instellingen weer te kunnen openen. Dan zijn er bij podia weer 30 man welkom per show.

Het is in lijn met de persconferentie van 3 november, waar het kabinet stelde dat culturele instanties in eerste instantie twee weken zouden moeten sluiten. Daarmee kunnen veel concertzalen nu weer wat rustiger ademhalen: shows die nog in de agenda stonden hoeven niet verder te worden uitgesteld.

Ondertussen kreeg de livesector vandaag ook groen licht om testevenementen te gaan organiseren, waarbij kennis vergaren en experimenteren met randvoorwaarden centraal zal staan. Dat mag wel pas wanneer het aantal besmettingen verder zijn gedaald (tot niveau waakzaam of zorgelijk). MOJO-directeur Ruben Brouwer is zeer kritisch over zulke voorzichtige beloften: ‘Daarmee komt het hele evenementenseizoen 2021 op losse schroeven te staan, vanwege de lange voorbereidingstijd moet er immers begin volgend jaar duidelijkheid komen.’

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12