BKS23: Best Kept Secret heeft een oogje op Young Marco

Amsterdamse dj bundelt z'n krachten in een knaluurtje

Met zijn grote boze oog kijkt-ie je aan, het knippert geen moment en onder de flitslampen zie je die glimmende bol felrood en gemeen oplichten. Nee, Young Marco heeft geen bindvliesontsteking. Wat-ie wel heeft: een grote opblaas-oogbal, die boven hem in het luchtledige zweeft. Dat Sauron's oog is afkomstig van het Weesper inflatable-imperium Airworks (berucht van de 12 meter hoge skeletrobot waarmee Muse tourde, en ook de giga-lippen van de Rolling Stones werden er opgeblazen!). Daaromheen: een aureool met flitslichten en lasers die alle kleuren van de regenboog rondschieten. Best een simpele productie, maar precies flashy genoeg om bij 'What You Say?' alle genotscentra van het brein te kietelen.

Hij liet die opblaasproductie speciaal maken, want Young Marco zet deze zomer een nieuwe stap: nadat hij een giga-hit scoorde met Boiler Room-viral 'What You Say' (14 miljoen streams ondertussen) liggen de festivalweides voor hem open. Hij stoot nu door naar de headliner-categorie (binnenkort te zien op Dekmantel!), en zo'n prominente spot op een breder popfestival als Best Kept Secret is ook nieuw. Door 'What You Say' ontdekt het grote publiek wat voor geweldige dj hij is. Hier draait-ie een set waarmee hij die headliner-status ook waarmaakt.

Want ja. Wink. Wink. Best Kept Secret heeft een oogje op Young Marco. Eerder vielen dj's die hier naar hun hits toedraaiden flink door de mand (DJ Koze, en laten we het vooral niet hebben over Jamie XX vorig jaar), maar vanavond niet. Slechts een uurtje heeft-ie om te knallen, en dus heeft z'n set een uitgekiende dynamiek. Eerst de dansvloerspieren masseren met trance en prog, vervolgens een steviger zetje geven en dan afkoersen op totale euforie (met crowdsurfer!) met z'n eigen remix van Chicane's 'Saltwater'. Grappig hoe nonchalant hij zelf onderwijl achter de booth staat, alsof-ie een kruiswoordpuzzel aan het oplossen is, af en toe een klein glimlachje.

HET MOMENT
Wat denk je? Met die hele sicke piano-breakdown ervoor kietelt 'What You Say?' alle genotscentra in het brein.

KIJK TERUG:
De hele show van Young Marco op Best Kept Secret staat online! Klik hier om 'm te kijken.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12