Sunday Snooze #67: KAMMA

Waan je in de zondagse bubbel van KAMMA

Vers van een vakantie op Bali vlocht KAMMA deze week de Sunday Snooze Mix aan elkaar. De wortels van de Amsterdamse dj reiken, langs haar dj’ende ouders, naar de Indonesische eilanden. Gek is het dus niet, dat er wat invloeden uit die windrichting in haar tracklist zijn geslopen.

Zo zit er ook een track van Ryuichi Sakamoto bij met een geluidsopname uit het Balinese Uluwatu en weet KAMMA er ook nog wat Indonesische Gamelan doorheen te rijgen. ‘Organisch is wel het woord,’ vertelt de dj als ze moet uitleggen wat voor muziek ze associeert met de zondag. ‘De organische elementen die in de mix terugkomen doen me heel erg aan de natuur denken.' Het eerste half uur van de mix is dan ook goed voor een rustgevende snooze-sessie.

Doordoezelen terwijl je je op Bali waant, dus? Nou ja, misschien maar even. ‘De zondag is een beetje een droom, of een bubbel waar je in verkeerd,’ zegt KAMMA, die daarmee een letterlijke interpretatie gaf aan de Sunday Snooze door er een muzikale Snooze-knop in te bouwen: ‘Ik heb er ook wel bewust twee momenten in gedaan die een beetje als een alarm kunnen over komen.’

Overigens zitten er nog een heleboel andere genres in verwerkt, van psychedelische rock, naar funky grooves en latin-achtige vibes. Vooral de Latin-esque track 'Gypsy Queen' van de Hongaarse Gábor Szabó vindt KAMMA zelf echt een stand-out track die de mix afsluit en daarmee de dag inluidt. ‘Echt een energy boost.’

Sunday Snooze wordt elke zondagochtend tussen 08.00 en 09.00 op KXRadio uitgezonden, abonneer je ook via RSS feedStitcher of iTunes of check ze hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12