Spinvis zorgt met nieuw liedje voor millennialstress

Hysterische productie voor documentaire over woonexperiment

‘Je kan alles. Je kan naar school dus dat moet je doen. Je moet een leuke baan. Je moet reizen. Je moet dingen meemaken. Je moet er goed uitzien. Je moet sporten.’ Even serieus: je wordt toch gewoon direct gestresst van het nieuwe liedje 'Je Kan Alles' van Spinvis? Als een zenuwslopend mantra worden die zinnen tot in den treuren herhaald over een opgefokte beat. 

In 3voor12 Radio vertelde hij hoe hij het nummer componeerde voor documentaire Een nieuwe morgen. De film van Kim Brand gaat over een bijzonder experiment in een verzorgingstehuis in Utrecht Oost: de leegstaande kamers worden opgevuld door jonge woningzoekenden. Zo komen jong en oud naast elkaar te wonen.’ De stemmen van de buurtbewoners heeft-ie gesampled, en die hoor je nu in het nummer.

Spinvis maakte ook vijf afleveringen van een bijbehorende podcast, waarin hij de bewoners van het bejaardentehuis interviewt. Samen met Kim Brand zag hij dat er veel meer verhalen te vertellen waren dan er in de documentaire pasten: 'Toen kregen we het idee om nog een keer terug te gaan met een microfoon en gewoon met die mensen te gaan praten. Uiteindelijk zijn we op een aantal thema's gekomen, zoals bijvoorbeeld "Ben je oud?". Dan is het heel leuk dat jonge mensen van 24 zeggen "Ja, ja, ik ben wel heel oud", en iemand van 98 die zegt "Nee, helemaal niet!"'

Check #nieuwemuziek voor de laatste nieuwe tracks, of abonnneer je op de #nieuwemuziek-playlist op Spotify om constant op de hoogte te blijven van de beste nieuwe releases. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12