Burna Boy fans krijgen maar 30% van hun ArenA kaartje vergoed

Ticketkoper de dupe van ruzie artiest met promoter

Fans van Burna Boy krijgen een dezer dagen hun geld terug voor de gecancelde show in de Johan Cruyff ArenA, maar ze zullen flink schrikken. De organisator van het concert, FYN Productions, heeft kaartkopers laten weten dat ze slechts 30% van het bedrag kunnen uitbetalen. Dat alles heeft te maken met een geschil tussen promoters FYN Productions en Bon Bon Entertainment en de artiest. FYN zegt dat Burna Boy verantwoordelijk is voor het afgelasten van de show en dat hij dus eerst de gemaakte kosten moet ophoesten. Burna Boy zelf is dat niet van plan, want hij wees eerder juist naar de productiebedrijven. 

Vorig jaar ging een show van Burna Boy in Arnhem de mist in. De Nigeriaanse Afropop superster liet een volle Gelredome wachten toen er iets mis was met zijn privéjet. Terwijl de organisatie (ook Bon Bon Entertainment) al wist dat de artiest nog altijd in Londen zat liet men het volle stadion wachten tot na elf uur voor uiteindelijk bekend gemaakt werd dat het concert uiteindelijk helemaal niet door zou gaan, een ongehoorde situatie. Burna Boy haalde het concert in Arnhem wel in en later die zomer verscheen hij ook nog als inval-headliner op Down The Rabbit Hole. De show in de Johan Cruyff ArenA moest zijn grootste in Nederland worden.

Jim Meyda van Bon Bon Entertainment schaart zich 100% achter het statement van FYN Productions. ‘Er valt niet te communiceren met de artiest en zijn management’, verklaart hij aan 3voor12. Volgens hem moest er van alles gebeuren in aanloop naar de show maar bleef het stil op de lijn. ‘Bij zo’n grote show moet je voor een vergunning langs de gemeente, je moet je plannen laten zien. Maar we kregen maanden geen reactie, noch via Whatsapp, noch via de mail. Hij heeft gewoon niet het team om zich heen om zulke grote shows te organiseren, hij kan de groei van zijn roem niet aan. Het is jammer, want ik ken Burna al vanaf dat hij in een busje zat te blowen, maar hier hadden we nooit aan moeten beginnen.’ Volgens Meyda is het niet de bedoeling om fans af te schepen met 30% en het daarbij te laten. 'We gaan ons daar hard voor maken, met deze uitbetaling willen wij juist het signaal geven dat wij welwillend zijn.'

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12