Draaimolen 2021 verspreid over 10 intiemere evenementen

Tilburgs festival gaat voor zes live-concerten en vier intieme festivaldagen

Draaimolen krijgt dit jaar een andere vorm. Het Tilburgse festival sorteert alvast voor op een ingewikkelde nazomer door te kiezen voor een variant ‘die beter aansluit bij de wereld in de huidige omstandigheden’, zo laat de festivalorganisatie vandaag weten. Dat betekent: tien kleinere evenementen verspreid over een periode van tien dagen: 9 t/m 12 september, en daarna 15 t/m 19 september. Vier daarvan zijn doordeweekse live-concerten, de overige zes zijn ‘intieme festivaldagen’ op de vrijdag, zaterdag en zondag. Wel vindt het festival plaats op het MOB-complex, waar het in 2019 al een duizelingwekkende editie neerzette. Verder schrijft de organisatie achter Draaimolen dat er nog wordt gesleuteld aan de line-up, inclusief de traditionele geheime b2b, premières van nieuwe live-acts en natuurlijk stage hostings van ‘oude en nieuwe vrienden’. In 2019 kluste o.a. Job Jobse maandenlang aan zijn eigen stages, en Sagid Carter nam een kijkje namens 3voor12. Kijk die video hier terug.

Wat de precieze capaciteit van al die evenementen zal zijn is nog niet bekend. ‘Meer informatie over de tickets en de line-ups zal binnenkort bekend gemaakt worden.’

3FM verkoos maart tot Maand van de DJ en nodigde een aantal clubs en festivals uit om de zaterdagnachten van de zender over te nemen. Ook Draaimolen kwam langs met een groep te gekke dj’s wiens sets je hier terug kunt luisteren.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12