Sufjan Stevens brengt hommage aan de planeten

Liveproject uit 2012 met The Nationals Bryce Dessner en Nico Muhly levert eindelijk album op

Het is alweer vijf jaar geleden dat Sufjan Stevens, The National’s Bryce Dessner en indiecomponist Nico Muhly samen op tour gingen om een hommage te brengen aan de planeten. Die laatste vertelde 3voor12 in 2014 al dat ze het bijbehorende album al hadden opgenomen, vandaag is bekend gemaakt het album in juni dan eindelijk uitkomt en er is meteen een eerste track te luisteren.

Was hij op zijn laatste solo-album nog helemaal gestript van alle elektronica en bombastische arrangementen, op ‘Saturn’ heeft Sufjan Stevens weer vol de auto-tune aan geslingerd en haalt hij uit over heftige lagen van synthesizers. Geen verrassing, voor wie de shows van het gelegenheidsgezelschap gezien heeft of wie de composities van Muhly en Dessner kent. Wel een verrassing: het album heeft een bescheiden Nederlands tintje: één van de nummers op het nieuwe album is vernoemd naar de Kuiper Belt, die op zijn beurt weer vernoemd is naar de Nederlandse astronoom Gerard Kuiper.

Planetarium verschijnt op 9 juni.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op SpotifyNog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12