BKS17: Thomas Azier staat majestueus op de bovenste tree

Lang leve de grote Rouge-show

Het is prematuur, zeker, maar het is misschien, heel voorzichtig, al mogelijk om te concluderen dat Thomas Azier met Rouge een classic album heeft geschreven. Live begint het materiaal nog extra te schitteren. Elk nummer van de plaat, en de Best Kept Secret-show dreef erop, zit vol hooks. Het zijn liedjes met een gouden randje die ook meteen binnenkomen bij wie Rouge nog niet heeft gehoord. Waar de presentatie van de frontman natuurlijk ook bij helpt.

Kijk hier 45 minuten van de show terug.

Het is z’n tweede plaat maar meteen een flinke sprong voorwaarts. Van Berlijn tot Parijs op precies te zijn, z’n oude en nieuwe woonplaats. De donkere electropop van debuut Hylos paste bij de Berlijnse underground, op Rouge zegeviert de romantiek. Maar vooral is het een bewijs van de groei van Azier als songwriter. Daarnaast: we horen iemand die weet te doseren. Het grootse en bombastische past bij Azier, maar op Rouge heeft hij zijn balans gevonden in zang en sound. Blijkt ook tijdens het optreden. De geboren Fries betreedt het podium in pak en danst zwierig en hoekig in een vakkundig geregisseerde lichtshow. Azier kent z’n poses en gaat gerust aan het eind van een nummer op een knie zitten. Wie Azier ziet, ziet ook theater. Slim hoe hij precies voor ‘Red Eyes’ zijn jasje uitzwiert. De basdrum komt erin, een ander deel van de show breekt aan.

HET MOMENT:
Er komt nog een cover voorbij - ‘A Forest’ van The Cure - maar eigenlijk heeft Thomas Azier genoeg aan zijn eigen materiaal. Zoals ‘Gold’ dat live een nog grotere meedeiner blijkt te zijn. Het is ook een show van meezingmomenten die charmant worden aangestipt. Het materiaal en de beleving van Azier slaat over op het publiek. Een deel is vertrokken om een plaatsje te veroveren voor Arcade Fire, de aanwezigen klappen de handen rood als de laatste klanken van het zeer schone ‘Babylon’ zijn uitgedoofd. Lang leve de grote Rouge-show.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12