Het nieuwe album van Spinvis is uit

Alles lijkt per toeval bij elkaar te zijn gekomen

Spinvis liet even op zich wachten. Zes jaar na tot ziens, Justine Keller is er een opvolger. We hadden al 'Hallo Maandag' en 'Artis' gekregen van het nieuwe album Trein Vuur Dageraad, maar nu is-ie eindelijk uit. Het album voelt treurig, bevat toch een muzikaal sprankje hoop. Spinvis lijkt dat zo weer onder het tapijt te vegen met zijn treffende, cryptische teksten.

De albumtitel klinkt wat willekeurig, en dat is 'ie ook. 'Trein, vuur. dageraad. Die drie woorden zijn in jouw hoofd nu al een soort verhaal,' legt Spinvis in dit interview uit. 'Woorden die eigenlijk niks met elkaar te maken hebben, maar door toeval bij elkaar zijn. Die rangschikking geef je een betekenis en zo heb ik de plaat ook gemaakt. Ik wilde eigenlijk iets vierkants, abstracts maken, maar stiekem maken je handen er iets romantisch van.'

Daarnaast denkt Spinvis wel heel bijzonder over zijn publiek. 'Als een soort spaghetti. Het toeval bracht ons hier samen, en na anderhalf uur gaan we allemaal weer ons weegs.' Daarover lees je meer in dit artikel over de prèmiere van zijn theatertour. Aanstaande week verschijnt een groot interview met Spinvis op 3voor12.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12