BKS17: Millionaire kan zich ook zonder Josh Homme rijk rekenen

Half België loopt uit voor de terugkeer van Vlaamse rockers

Is het wel eens voller geweest bij Stage Two? Niet vaak in elk geval. De terugkeer van Millionaire zorgt ervoor dat Stage Two tot ver buiten de tent aan alle kanten rijen dik uitpuilt.

Kijk hier 45 minuten van de show terug

Het is gek hoe snel de band rond Tim Vanhamel weer vergeten leek, toen ze er een jaar over tien geleden mee stopten. Even daarvoor waren ze nog gigantisch. Buiten een nogal goede eerste plaat, kwam dat vooral door Josh Homme, die niet alleen de tweede plaat produceerde, maar ook van de daken schreeuwde hoe goed de band was.

Eerlijk is eerlijk: we moesten een beetje lachen hoe De Morgen de comeback van de band omschreef, eerder dit jaar. Maar verdomme, als je ze vandaag bezig ziet op Best Kept Secret, snap je het misschien ook wel een beetje. Tuurlijk, die hele sound waarmee Millionaire even de allercoolste band ter wereld was geworden, is helemaal niet meer cool. De blikkerige vervormer over de stem, de dubbele gitaarsolo’s waar elektroclash doordruppelt: alles ademt de vroege jaren 2000. En de drum stampt zo lomp door dat het podium waarschijnlijk 10 cm lager ligt na de show.

Maar live kun je niet anders dan er aan toegeven. Ondertussen danst Vanhamel met zwalkende enkels over het podium, zet ie zijn stoerste donderstem op en slingert hij wild met zijn gitaar. Dankzij de enorme overgave van de band en het publiek dat buiten de tent nog juichend hits als 'Champagne' ontvangt is opeens weer duidelijk wat Josh Homme in ze zag. 

HET MOMENT:
Tussen de nummers door toont hij zich van zijn andere kant: ‘Dank lieve vrienden, dank,’ klinkt het met tig effecten over zijn microfoon. Zo kneuterig.

Ook krasten we loten en spraken we met Tim Vanhamel na de show. Dat kun je hier terugzien. Wordt 'ie miljonair?

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12