LL19: Mogen we Zwangere Guy adopteren?

Brusselse rapper is jaloersmakend eigenzinnig en krachtig

De tranen schitteren in zijn ogen. Als Zwangere Guy een track over zijn traumatische jeugd rapt, dan zie je dat hij het moment weer herbeleeft. En al het gif er vervolgens uit spuwt. ‘Als kind blijf ik altijd op u kwaad, maar als de man die ik nu ben blijf ik altijd uw soldaat, mama.’ Ieder woord weegt hij op zijn tong, voordat hij het eruit gooit. En ieder woord is verstaanbaar, als je tenminste een beetje Vlaams kunt ontcijferen. ‘Gorik, Pt. 1’ heet het prijsnummer, eentje die in zijn thuisland België een kleine aardschok veroorzaakte en van hem direct de spannendste rapper van het land maakte, eentje die met gemak de Ancienne Belgique uitverkoopt.

Hier op Lowlands vindt hij zijn tweede thuis tussen de vele alternatieve rappers (Ares, Willem, Dave) die van hun hart geen moordkuil maken. In dat rijtje is Guy degene met de grootste liefde voor oldschool boombap. Hij rapt zonder backing track met een geweldige scheurende zware stem, en naast een dj heeft hij een gast op toetsen die lekker jazzy partijen speelt. En niet alle muziek van Zwangere Guy is zo zwartgallig, ook mooie vibetracks als ‘Brussels State of Mind’ en harde modernere rammers waarin je ScHoolboy Q en $uicideboy$ zou kunnen terughoren. Hij brengt ze stuk voor stuk mega-krachtig, met grootse gebaren en af en toe een manische lach. En hij is volledig in controle, de X-Ray is muisstil wanneer nodig, begint te swingen wanneer Guy dat wil en maakt op commando ook nog een hele dikke wall of death en moshpits. Is je ondertussen ook al opgevallen dat daar in de fotopit gewoon de hele show lang een gast uit zijn crew staat met een volgspot in zijn handen, om hem in de schijnwerper te zetten?

HET MOMENT:
‘We kijken al jaren op naar jullie hiphopscene, van Extince tot Winne en Feis’, aldus Papa Zet Gee. Ja, hij lijkt een encyclopedische kennis van de nederhop te bezitten, en dat allemaal in zijn muziek te verweven. De ‘Domme Jongens’ van Mula B en LouiVos komen even om de hoek kijken, het spraakwater vloeit rijkelijk en tussen de ghetto sirens en overstuurde bassen door lijkt hij ook nog een 'Watskeburt' te persen. ‘Guy! Guy! Guy! Guy! Guy!’, scandeert de X-Ray al na een kwartier. Eerlijk, op zo’n eigenzinnige sterke rapper mogen wij kaaskoppen ontzettend jaloers zijn. Anders weten we het mooi gemaakt? Vanaf nu ben je er een van ons, Guy.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12