LL18: Jacin Trill kroont zichzelf tot Happyland-koning

Mompel-rapper uit Hoorn schildert Biddinghuizen in alle kleuren van de regenboog

Pew pew pew! Met maffe kopstemmetjes, liedjes over waterpistooltjes en regenbogen en vaak onverstaanbare mompelrap is Jacin Trill uit Hoorn in een jaar tijd wereldberoemd geworden. Ongelooflijk eigenlijk, dat hij vorig jaar rond deze tijd net z’n eerste single uit had en nu al de giga-grote Heineken-tent mag openen.

Waren zijn eerste shows mega-rommelig, inmiddels heeft Trill heel goed nagedacht over de structuur van zijn show. Hij komt al op met een koddig kroontje, om zichzelf maar te kronen tot Happyland-koning. Zijn dj gooit al zijn tunes in een grote megamix, hijzelf overschreeuwt zichzelf minder dan ooit en heeft de autotune best goed onder controle.

Nee, het is geen show waarmee Trill oldschool hiphopliefhebbers zal overtuigen, daarvoor rapt hij toch teveel over zijn eigen vocalen. Problemen met de draaitafels halen bovendien de vaart compleet uit de show. Maar de vele koppies in de tent zien er nog jonger uit dan hijzelf. Festivalmaagden zijn het, en ze smullen van zijn malle dansjes, maken een paar prima moshpits en zelfs een bescheiden wall of death. Megacute hoe ze a capella de heliumstem-adlibs van ‘rozeswoesh’ meefluisteren. Ze kennen het allemaal, en tegelijkertijd weet niemand wat de tekst precies is.

HET MOMENT:
‘Ik wil dat jullie de aller-aller-aller-grootste cirkel maken.’ Er ontstaat een gat die ongeveer de halve festivaltent beslaat. ‘Nu wil ik dat jullie allemaal rondjes gaan rennen!’ Ja hoor, die kids beginnen als een bezetene te rennen. En dan wordt óók nog Bokoesam op het podium getrokken voor ‘Nikes’. Collectieve euforie. De Heineken ingepakt. Festivalontmaagding geslaagd.

Kijk deze show hier terug en lees meer Lowlands na via ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12