ADE18: Or:la en Call Super laten Noorderling deinen

Laat je wijntje op de bar staan en golf mee op de dansvloer

Overdag kun je in het restaurant van club-op-een-boot Noorderling modern sjiek eten, en op vrijdagnacht zien de mensen op het schip eruit alsof ze daar niet vies van zijn: net en modieus gekleed, alsof je direct vanuit je hippe kantoor via het driegangenmenu op de dansvloer bent beland, een wijntje (in een echt glas mét steel!) in je hand. Op de line-up staan twee van de leukste dj's van het moment: Or:la en Call Super.

Nou zijn wijnglazen niet echt handig om mee te dansen. Misschien is men daarom op de eerste helft van de avond nog wat schuchter. Or:la's schuld is het in ieder geval niet. Die stopt haar set vol donkere retrogeluiden, van flikkerende kraut-synths en new wave drum breaks tot een ruige synths, om dan weer het licht op te zoeken met een met vette disco doordrenkte house track, inclusief typische 'pioew pioew'-tom. In haar laatste halfuur beukt ze de patrijspoorten zo ongeveer uit het schip, en begint het publiek eindelijk zo hard te zweten als haar rauwe, gefocuste set verdient.

Waar Or:la een gefocust verhaal vertelt, schiet Call Super juist alle kanten op. Een classic houseplaat met schreeuwerige vocalen en discopiano, een opzwepende diepe trommeltrack met Latin invloeden, een nineties hiphop remix, viezige acid, hij smeert het allemaal aan elkaar. Bijna zonder dat je het merkt: de Brit laat het allemaal zo logisch klinken, dat je even stil moet staan en opletten om te horen hoe verschillend de tracks zijn die hij allemaal aan elkaar weet te lijmen. Hoewel: soms mixt hij een nummer zo vreemd in dat je je afvraagt of er iets fout gaat. Maar zijn gezicht blijft altijd uitgestreken en relaxt. Hoewel het misschien klinkt alsof de beat van de volgende track totaal onlogisch inbreekt op wat je net hoorde, kom je erachter dat dat precies de bedoeling was wanneer hij alles weer recht breit. Het publiek deint moeiteloos op zijn golven mee, de wijnglazen al lang eenzaam op de bar achtergelaten.

Meer ADE18 vind je in ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12