Yung Nnelg neemt je mee naar Ghana in de video van ‘Serena’

Zwoele titeltrack van aankomende EP krijgt een video met nostalgisch randje

Voor ‘Serena’, de titeltrack van Yung Nnelgs aankomende EP, heeft hij vandaag een video los gelaten. De video regisseerde de Amsterdamse rapper zelf. Hij reisde ervoor af naar Ghana, waar hij beelden schoot van het alledaagse leven op straten en markten, met een nostalgisch korrelig camera-effect. ‘Serena’ is een zwoele ode aan een droomvrouw, met een lome R&B-beat en sexy saxofoons. Yung Nnelg bewijst hiermee weer eens de veelzijdigheid en drive die hij ook op zijn laatste EP Contra liet horen. Wanneer de Serena EP uitkomt is niet bekend, maar als je goed kijkt zie je in de linkerhoek van de video de cijfers ‘0029917’ staan. Zou dat betekenen dat we over een week op de 29e meer kunnen verwachten?

Aan de andere kant van het Nederlandse hiphopspectrum is vandaag ook de mixtape Happyland van Jacin Trill uitgekomen, die de zomer op z’n kop zette met zijn maffe hit ‘Kspreyopjebytch’. Die staat ook op Happyland, plus nog tien lekker freaky tracks van gemiddeld anderhalve minuut per stuk.

En er is nog meer te beleven voor hiphopfans vandaag: Rapsody, die je kent van haar feature op Kendrick Lamars To Pimp A Butterfly, releaset haar debuutalbum. Op Laila’s Wisdom toont Rapsody haar diepe, verhalende lyrics met flexibele flow. Anderson .Paak, Busta Rhymes en Kendrick zijn te gast op funky tracks met duidelijke liefde voor old school hiphop.

Daarnaast heeft Kevin Gates ondanks het feit dat ie in de gevangenis zit vandaag een vervolg uitgebracht op zijn mixtape By Any Means. Opener ‘No Love’ is ijskoud en hard, met gruizige bassen en demonstratieve lyrics: ‘I'm a hell of a n***a, I'm still in charge / I can get you from here or behind the bars’.

Blijf je liever in de zwoele vibes van ‘Serena’? Check dan de nieuwe mixtape van Jhené Aiko. Trip is met z’n 22 tracks misschien langer dan nodig, maar het is wel weer een fijne verzameling gloeiende R&B-tracks die de zomer een beetje terug halen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12