Pinkpop 2017: Mø brengt de gekte naar Pinkpop

Deens hitkanon overtuigt in halflege tent

Mø heeft niet de makkelijkste spot van het festival. Vlak voor headliner, op de laatste festivaldag. Het levert een snel leeglopende tent op, die al niet heel vol was. Zonde, want ze geeft een van de meest frisse popshows van het weekend.

Als er iets is wat opviel dit weekend op Pinkpop, was hoe degelijk de geboekte acts waren. Of het nou angst is om buiten de lijntjes te kleuren, om raar gevonden te worden, de nummers op automatische piloot worden afgewerkt of omdat singer-songgilde opdraagt geen felle kleuren te dragen en gekke bekken te trekken: het was veel braaf, zelfs in de rockhoeken waar je toch iets eerder wat actie verwacht. Gelukkig is daar Mø. Uitgerekend de pure pop van de Deense zangeres brengt een wenselijk potje gekkigheid.

Veel rustelozer dan Mø kun je niet op het podium staan. Het ene moment zingt  ze een heel nummer gehurkt op de uiterste rechterhoek van het podium, dan staat ze weer op de linkerspeaker, vervolgens hangt ze weer over de hekken heen over het publiek heen te zingen, en het grootste deel danst ze zo dat al haar ledematen los van elkaar lijken te bewegen en kijkt ze verwildert om zich heen.

Ondertussen rijgt ze hit na hit aan elkaar. En bijna allemaal bouwen ze voort op die monsterhit ‘Lean On’ die ze twee jaar terug scoorde. Gekke overstuurde vocalsamples, jaren tachtig riffjes, een harde gitaar: in elk nummer zit wel een hook die eigenlijk veel te hard in de mix staat, maar zo goed is dat ie meteen met weerhaken in je oor verankert zit. Hoe a-typisch ook. En ondertussen zingt Mø lang niet altijd even zuiver en zit er eigenlijk net te weinig variatie in haar sound en opbouw. Maar het is allemaal zo schaamteloos enthousiast dat je er alleen maar in mee kan gaan. Precies wat de leukste pop zo leuk maakt.

Het Moment:

Volg Pinkpop op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12