LL18: Brockhampton is de beste boyband van Biddinghuizen

Tijd voor een poster boven je bed van de Texaanse alt-hiphop-crew

‘You are now watching the greatest boyband in the world!!!!!!!,’ klinkt het ergens halverwege de show van Brockhampton. Wie had dat gedacht: de groep uit Texas neemt het best serieus, de uitspraak dat ze de beste boyband zijn sinds One Direction, en inmiddels nog beter zelfs. In identieke outfits staan ze op het podium. Tegelijkertijd gaan ze door de knieën voor emo-momentjes, dan weer gaan ze melodramatisch op het randje van het podium zitten, dan weer doen ze synchroom gekke dansmoves. Alsof ze wekenlang met z’n allen voor de spiegel stonden te repeteren, dance-offs uitdachten en ook een rap-estafette in elkaar staken om perfect elkaars lines af te kunnen maken.

Het maakt het allemaal nog meer vervreemdend dat deze gelikte boyband eigenlijk best alternatieve, weirde hiphop maakt. Neem ‘QUEER’: het begint als een hysterische clubbanger over de seksualiteit van bandleider Kevin Abstract (22, Kreeft), om met het refrein plots stil te vallen voor een Outkast-esque klavecimbel met kopstem, om daarna weer compleet over de kop te gaan. Ook lid Joba (25, Leeuw) is een ster: zijn ogen vlammen van gekte terwijl hij danst, zijn stemcontrole is krankzinnig, zijn raps gaan theatraal alle kanten op en die kopstem! Oooooh, die kopstem!

Het is pas hun eerste show in Nederland, maar dankzij een drietal albums in 2017 en nog eens eentje in de planning is de hype al aardig gaande: de Bravo is ramvol, ook de tongbrekers in het oude werk worden woordelijk meegerapt door de hipste jongens in het publiek, en van begin tot eind gaan alle armen in de lucht.

HET MOMENT:
Het moment dat alle leden bevriezen op hun plek, en Joba met de tragiek van een gestrande zeemeermin uithaalt. Het moment dat alle spotlights op Bearface (25, Stier) schijnen voor een flinke gitaarsolo. Het moment dat Merlyn (ook Stier, 22) zijn vuist in de lucht gooit. Geen wonder dat er nog tien minuten wordt gescandeerd om een toegift. Nu de rest van de sterrenbeelden uit het hoofd leren en ergens een poster van Brockhampton scoren voor boven het bed. 😻

Meer Lowlands.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12