The Homesick tekent bij Sub Pop

Befaamd Amerikaans indielabel brengt tweede album uit

Mooi nieuws voor de Friese band The Homesick. Hun tweede album The Big Exercise verschijnt 7 februari bij een van de absolute kroonjuwelen van de indiewereld: Sub Pop. Het label uit Seattle gaat al meer dan dertig jaar mee en bracht een oneindigde reeks bekende namen voort, van Nirvana en Afghan Whigs tot Damien Jurado en Beach Boys. 

‘We hebben wat Sub Pop-mensen ontmoet tijdens het festival Le Guess Who? in Utrecht, eind 2017’, zegt bassist Jaap van der Velde tegen de Volkskrant. Het debuutalbum was toen nog niet lang uit. ‘Daarna heeft het nog heel lang geduurd voordat het concreet werd. We dachten: zou dit echt wat worden?’

The Homesick zit in een Dokkumse scene met roulerende muzikanten in bands als Yuko Yuko en Korfbal. Een ongrijpbare scene, want elke keer als een band op de radar verschijnt, verdwijnt ie ook zo weer. Maar voor The Homesick breekt nu toch het echte werk aan. Aan de Volkskrant vertelt de band komend voorjaar een uitgebreide Europese tour te doen, na de zomer volgen shows in Amerika. Voor nu is er vast een nieuwe single: 'I Celebrate My Fantasy'.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12