Brutale actie werkt: Naaz mag voorprogramma Lana Del Rey verzorgen

De zangeres trok de stoute schoenen aan

De heerlijkste soap van de week krijgt een happy end. In het kort: Lana Del Rey kondigde vorige week plotsklaps aan dat ze aanstaande dinsdag (MORGEN!) een show zou geven in de Ziggo Dome. Toen Naaz tweette dat ze mooi nieuws had, gokte ene @nielstrn: oh, ga jij dan het voorprogramma voor Lana Del Rey verzorgen? Ehm, nee, eigenlijk wilde Naaz de 3voor12-documentaire aankondigen die we over haar hebben gemaakt, maar met die tweet was er wel een zaadje gepland. Dus trok ze de stoute schoenen aan en appte ze ’s avonds om 23.39 naar Danny Damman, directeur van Ziggo Dome. ‘Ik vind mezelf in nl de perfecte artiest te openen voor lana del rey... ik weet dat dit een ongepast berichtje is, maar ik vind het meer dan logisch dat ik het toch doe. wie weet!’

Want Naaz is fan van Lana. Al in 2019 coverde ze de zangeres eens bij Nooit Meer Slapen, haar begin dit jaar verschenen debuutalbum Never Have I Ever past uitstekend in de traditie van smaakvolle, rijkgearrangeerde indie en vandaag stelde Naaz zelfs ‘zonder deze vrouw bestond ik niet’.

Kortom, een droom om haar voorprogramma te verzorgen in de allergrootste popzaal van Nederland, en waarom zou je die ook niet najagen? Zo hield de zangeres ons de afgelopen dagen via Twitter op de hoogte met de ene na de andere update, en telkens leek die droom iets realistischer te worden. Ze mocht de video-registraties van haar Carré-show naar het team van Lana sturen, speelde tussendoor een prachtshow op Down The Rabbit Hole en hoorde dat het zomaar zou kunnen gaan gebeuren.

Vandaag kwam het verlossende woord vanuit kamp Lana: Naaz speelt morgenavond om 20.00 op het podium van de Ziggo Dome, een uur voordat Lana Del Rey zelf optreedt. Zoals ze zelf zegt: ‘Het resultaat van assertiviteit gepaard met brutaliteit gepaard met gewoon heel erg gepassioneerd mens zijn gepaard met het leven niet al te serieus nemen gepaard met je kunst wél serieus durven nemen gepaard met extreme dankbaarheid naar wat Lana Del Rey voor muziek betekent.’

Kijk hier de documentaire die we over Naaz maakten, en luister hier de aflevering van podcast Blauwe M&M’s, waarin Naaz vertelt over de harde voorprogramma-wereld.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12