Pinkpop 2017 Guus Meeuwis maakt van Pinkpop de gezelligste braderie

Dankzij de langste polonaise van Landgraaf

Misschien is het wat kinnesinne tussen Limburg en Brabant, dat Guus Meeuwis nog nooit in Landgraaf stond. De stadionvullende Brabander zit ook nog eens in een andere vijver dan waar Pinkpop uit vist. Maar nu het festival aan het aftasten is welke lijn te volgen, kan het wel. Op het hoofdpodium meteen, want hey, iemand die al jaren het PSV-stadion uitverkoopt, kun je ook niet echt meer op een kleiner podium zetten.

Die stadionervaring betaalt zich direct uit. 'Ik wil je, blijf bij me,' al bij de eerste regel van het allereerste refrein is alle mogelijke twijfel rond de boeking weg. Het hele veld neuriet voorzichtig mee terwijl de twijfelaars naar de bar sprinten om nog snel een blaadje bier te halen. Als tweede nummer 'Het Is Een Nacht' wordt ingezet', brult het hele veld al mee, om iets later bij 'Geef Mij Je Angst' nog harder mee te doen. En zo wordt het alleen maar meer, met als logische hoogtepunten afsluiters 'Brabant' en ''t Dondert en Bliksemt'. Zo hard is er dit weekend nog niet gezongen, zelfs niet door de Beliebers. 

Het begint wat onwennig, maar al snel zijn er polonaises. Heel grote polonaises. Pinkpop verandert in een Brabantse braderie, waar iedereen net te dronken is en het allemaal niet meer uitmaakt of de muziek nou goed of slecht is (want echt goed wordt het nergens). Het is gewoon lekker meezingen en bierdrinken met Guus als voorganger, en dat is op Pinkpop altijd welkom. 

Het moment:
Egens halverwege de set blijkt Cocu ook rond te lopen op Pinkpop. 'De baas van het Philips-stadion' komt even kijken hoe zijn huismuzikant het bij z'n uitwedstrijd doet. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12