De Machine #12: Instagram, het ideale nieuwe muziekplatform

Verder: de droomvacature van Spotify, wat maakt Dekmantel zo goed?

Niet Spotify, niet Apple Music, nee: YouTube is de grootste streamingdienst van de wereld. Maar hoe zit het met Instagram? De fotosite sloot onlangs een deal met de muziekindustrie waardoor gebruikers straks hun favoriete tunes kunnen toevoegen aan foto’s. Dat betekent dat het ineens een heel interessant platform is om als artiest op aanwezig te zijn. Er zijn zelfs al artiesten die liedjes van 1 minuut maken omdat dat precies op Instagram past. Is Insta straks het belangrijkste muziekplatform van allemaal? Lees ook het achtergrondartikel van Dirk Baart over muziek & Instagram.

Natuurlijk blikken we ook terug op het fantastische Dekmantel festival en staan we stil bij de droombaan die bij Spotify Benelux is vrijgekomen (waarbij we verwijzen naar deze blogpost, Are record labels facing an A&R crisis?). Enne, moeten we het niet toch hebben over dat nieuwe talentenprogramma van SBS6, House of Talent?

Atze de Vrieze en Niels Aalberts nemen je in deze serie mee naar de wereld achter de muziek. Naar de businessbeslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.

Abonneren kan natuurlijk direct. Hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier als RSS feed.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12