Album van de Week (4): Palmbomen II

Memories of Cindy neemt je mee naar een andere dimensie

Memories of Cindy is niet alleen een album, maar ook een kijkje in een ander universum. Met foto’s, video’s en muziek, allemaal in diezelfde lome, lo-fi stijl, schept producer Kai Hugo alias Palmbomen II zijn eigen surrealistische dimensie vol VHS-ruis en mysterieuze figuren. De hoofdpersoon is Cindy, een jong meisje uit het slaperige stadje Carmel Vista, dat door een tragisch auto-ongeluk om het leven kwam. Via Cindy ontdekken we Carmel Vista, het centrum van Hugo's wereld waarin alles net even vreemder is dan in het echte leven.

De muziek maakte Hugo in 2014 en 2015 al, in zijn garage in uitvalsbasis Los Angeles (in dit interview uit 2015 heeft hij het er al over). Verspreid over het afgelopen jaar bracht hij Memories of Cindy uit in vier delen. Drie daarvan gingen gepaard met afleveringen van een ultratrage talkshow op Carmel Vista's lokale zender. Real Talk's stoïcijnse presentator 'Samantha' ondervraagt hoofdgast Palmbomen II over muziek, maar zijn antwoorden worden telkens onderbroken door reclames over helende kristallen en de plaatselijke begrafenisondernemer. Een soort X-Files meets Tim & Eric.

Hugo regisseerde de video's zelf, en ze sluiten perfect aan bij de stoffige electronica op Memories of Cindy. Vocals die bijna verdrinken in echo's, doffe percussie en dromerige melodieën in slow motion. Zo nu en dan maakt Palmbomen II een stap richting acid, zoals op pulserend hoogtepunt 'Pyrotechnomarco', om je vervolgens weer verder de atmosfeer in te laten zweven op een track als 'Forever Afsluitdijk', die zo onder een science fiction-film had gepast.

Zo creëert Palmbomen II met Memories of Cindy een wereld in 3D, nostalgisch en onheilspellend tegelijk, met intrigerende visuals, vreemde personages en een prachtige soundtrack. En er is nog genoeg mysterie om te ontdekken: naar het schijnt is Kai bezig met een speelfilm over Carmel Vista, inclusief bijbehorende nieuwe muziek. Misschien heeft Palmbomen II met Memories of Cindy wel een wormgat geopend naar een andere dimensie. Je hoeft er alleen maar in te springen.

Luister hier het interview met Palmbomen II in 3voor12 Radio.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12