Utrechts festival Stekker failliet

Organisatie hostte ook studioweek en feesten onder Hoog Catharijne

De Utrechtse dance organisatie Stekker heeft faillissement aangevraagd. Dat meldt het AD. Tegen die krant zegt organisator Lodewijk Rondeboom dat het failliet te wijten is aan tegenvallende bezoekersaantallen. Op dit moment is de organisatie niet bereikbaar voor meer toelichting. 

Stekker was de afgelopen jaren een vaste waarde in het Utrechtse muzieklandschap. Op het eerste gezicht was het een van de vele middelgrote dance-festivals van Nederland, maar Stekker onderscheidde zich door een bijzonder project genaamd Studio Stekker. Artiesten werden niet alleen uitgenodigd te komen optreden op het festival, maar ook om zich de week ervooor op te sluiten in studio Kytopia, te midden van een overdaad aan instrumenten. Onder meer Call Super, Hunee, T Raumschmiere en Mathew Jonson deden aan het project mee. Daarnaast hostte Stekker een aantal feesten in de expeditietunnel onder Hoog Catharijne.

De tegenvallende bezoekersaantallen zijn vooral te herleiden tot twee edities. In 2015 had Stekker In Het Park te kampen met zware weersvoorspellingen, die de kaartverkoop niet hielpen. Op de dag zelf moest het festival vele uren uitgesteld worden, maar ging het uiteindelijk wel door. Geen overdreven maatregelen, verderop in Amsterdam moest Welcome to The Future die dag zelfs helemaal uitgesteld worden. De klap leek in eerste instantie hersteld te worden met twee uitverkochte edities van Stekker In De Tunnel (waaronder een tijdens oud en nieuw), maar in het voorjaar van 2016 vertilde Stekker zich opnieuw: een tweedaags event in de Tunnel raakte lang niet uitverkocht. Kort daarna trok partner Triomf zich terug uit Stekker. In de zomer van 2016 vond nog wel een editie van Stekker In Het Park plaats, maar daarna bleef het stil.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12