DTRH18: Calexico brengt loom publiek in Mexicaanse sferen

Tex-mex rockband en middagzon zorgen voor een ontspannen een-tweetje

Kijk de hele show van Calexico hier terug

Calexico, vernoemd naar de stad op de grens van Californië en Mexico, kan niet anders dan zich nog even nadrukkelijk distantiëren van de huidige grensperikelen in de VS. Gelukkig blijft het bij twee statements: de band wil het publiek vooral laten genieten. Na een rustige start, waarbij het veld de tijd krijgt om vol te lopen, schakelen de Amerikanen tussen eenvoudigere rocknummers en Mexicaans-getinte nummers met een dans-vibe. De afstand tussen het publiek en de band is groot (want hoofdpodium), maar zanger Joey Burns weet het publiek al snel zonder problemen naar zich toe te trekken.

Calexico is eigenlijk een schot in de roos voor de mensen rond het Hotot podium. De meest uitbundige reacties zijn er vanzelfsprekend als de band gebruik maakt van mariachi-trompetten en dansbare nummers als ‘Cumbia De Donde’ of afsluiter ‘Guero Canelo’ speelt. In deze nummers blinkt Calexico vandaag ook uit. De band heeft altijd weten te voorkomen dat deze tracks te kitscherig klinken en ook vandaag blijven Burns en de rest aan de juiste kant van de streep. Ook als het tempo daalt luistert het publiek aandachtig en wordt er genoten. Calexico speelt een show die nauwelijks knalt: in plaats daarvan wordt er gecontroleerd opgebouwd en wordt de aandacht vastgehouden. Maar we kunnen de band niet betrappen op onvergetelijke hoogtepunten. Wel een ideale toevoeging aan de zonnige zaterdagmiddag.

HET MOMENT:
Na een rustig begin vraagt zanger Burns of het publiek klaar is om te feesten. De trompetten van ‘Across The Wire’ worden ingezet en met luid gejuich ontvangen. Over het hele veld worden de dansjes ingezet

Meer #dtrh18 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12