DTRH17: Pink Oculus doet een ode aan zichzelf

En dat is hartstikke terecht

Drie dagen geleden stond Pink Oculus nog in de Ancienne Belgique in het voorprogramma van Anderson .Paak, die eigenlijk ook op Down The Rabbit Hole zou staan. .Paak sloeg met zijn afzegging een flink gat in de programmering, maar het is te hopen dat zijn fans vanmiddag vroeg in de Teddy Widder stonden voor Pink Oculus. De Nederlandse rapper-annex-zangeres verzacht het gemis behoorlijk. Esperanza Denswil durft alles, van razendsnelle flows tot zoete uithalen. Een neonroze gewaad, lange zwiepende vlechten en hoge kicks op blote voeten: je kunt niet anders dan jaloers zijn op haar charisma.

Ze wordt geflankeerd door een drummer en een man op synths. Diepe, vieze synthbassen en gesyncopeerde claps vormen de basis. Goed, er zit misschien net een muzikaal intermezzo te veel in de set, maar dat ligt aan het gebrek aan materiaal: na een aantal singles en een EP laat het grote Pink Oculus debuutalbum nog op zich wachten. Maar dat kan niet lang meer duren, want alles aan Pink Oculus schreeuwt star quality: de stem, de looks, de attitude. En de liedjes die er al zijn, slaan goed aan. 'Delicious' is Pink Oculus' ode aan zichzelf, met een opzwepende clubbeat en lage, snelle flow à la Azealia Banks' '212'. 'Sweat' is dan weer loom, vies en superfunky, en ook hier is het thema duidelijk: “the queen is in the building”. Het zou bijna vervelend worden, ware het niet dat ze gelijk heeft. Als je goed bent, waarom zou je dat dan niet gewoon zeggen?

HET MOMENT
De toeschouwers in de Teddy Widder lijken eerst nog wat onwennig, maar Pink Oculus weet hoe je een publiek verleidt: kijk iedereen stuk voor stuk in z'n gezicht aan, en geef ze een gulle lach cadeau. Zo krijgt iedereen een stukje van haar zelfverzekerdheid. Na een strak drumintermezzo is ineens de hele tent mee. Ze juichen om haar strakke raps en vlammende dansmoves. 'Do you feel delicious?' kirt Pink Oculus. Ja, nu wel ja.

Volg Down the Rabbit Hole op de voet met onze livestreamalle video-opnames en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12