DTRH19: Parcels is de perfecte paracetamolband

Weg is de kater

Stel dat je onverwacht de zaterdagnacht iets te heftig hebt doorgehaald. Je hakte bier na bier weg bij The Hacker, en dan nog eens een paar bij de indiehits in de Teddy Widder. Vervolgens strand je in het tentje van vrienden, om met drie man op een tweepersoonsmatras een paar uurtjes te dutten voordat de zon je er weer uit brandt. Dan is zo’n zondagochtend best een beetje pittig. Dan kun je prima een paracetamolletje of twee gebruiken, met een iced cappuccino om ze door te spoelen.

Geen nood! The Village hier om de hoek serveert de perfecte koude koffie, niet te zoet, lekker romig en met gecrushte ijsklontjes. En op het podium staat Parcels, de ideale paracetamolband. Het zijn vier frisse jongens die met een oprechte glimlach hun perfecte haar door de lucht zwiepen, en niets liever willen dan je meenemen naar de indiedisco. Vorig jaar speelden ze op Down The Rabbit Hole naar eigen zeggen ‘DE LEUKSTE SHOW OOIT!’, nu mogen ze dat nog eens nadoen.

Wie ze vorig jaar zag weet het inmiddels wel: ze spelen nu-disco volgens het ‘Get Lucky’-recept (Daft Punk produceerde dan ook hitsingle ‘Overnight’), met zwoele Rhye-esque zang en af en toe een snufje Jungle. Met continu die funky Nile Rodgers-slaggitaartjes in midtempo, af en toe een break en daarna het gas erop is het wel heel veel van hetzelfde trucje en ontzettend niets-aan-de-hand, maar zo vrolijk dat dat loodzware hoofd opeens twee kilo lichter voelt.

HET MOMENT
Bij een housey break gaan twee bandleden op verhogingen staan om het allerkneuterigste ingestudeerde dansje denkbaar te doen. Superaanstekelijk. Niet alleen is die kater verdwenen, opeens sta je ook alweer te dansen alsof het zaterdagnacht is.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12