Op deze nieuwe single wil Goldband de wereld redden – maar da’s best lastig

Single is een ode aan hypocriete wereldverbeteraars

Je had je nog zó voorgenomen om veganistisch te gaan eten, maar met een kater valt een gebakken ei gewoon zo goed. Je wilde best je bio boodschappen bij de Marqt doen, maar weet je hoe duur dat wel niet is? Je schaamt het je om te zeggen, maar: af en toe laat je je tentje op het festivalterrein staan. En gisteren verkondigde je nog doodleuk dat je nooit vliegt, maar dat goedje waar je je neus mee poedert moet ook ergens vandaan komen. En heus, je wilde je afval echt wel scheiden, maar waarom staan de containers zo ver weg?!

Kortom: de wereld redden is nog best wel moeilijk als je niet al te veel wilt inleveren. Daarover gaat ‘De Wereld’, de nieuwe single van de Haagse stukadoors en 12van3voor12-talent Goldband, bestaande uit Boaz, Karel en Milo. En dat is niet belerend bedoeld, vertelt Boaz. ‘Uiteindelijk maken we ook gewoon domme keuzes. En ja, dat heb ook een beetje nodig om het leuk te houden. Maar dan is de vraag dus: wat is belangrijker? Om het leuk te hebben in het enige leven dat je hebt, of dat je de wereld beter maakt?’

Het liedje klinkt trouwens ook een tikkeltje anders dan je van de zingende stukadoors kende. Geen knallende huisfeestbanger à la ‘Mijn Stad’. Oké, de vorige EP was al een tikkeltje emotioneler, met een paar schmierende synthpopliedjes, maar op ‘De Wereld’ klinken ze verrassend veel als, eh, Het Goede Doel?! ‘We wilden ook een beetje van dat elektronische hiphopgeluid afstappen, dat is al gedaan. En we zijn ook meer dan ‘hang je ballen in mijn nek’, snap je? Je wilt ook emotie aanboren en dieper gaan dan de oppervlakte. We vinden het leuk om domme bangers maken, dat moet ook gewoon kunnen, maar het concept van deze track is real, iets waar we echt mee zitten.’ Bekijk de clip hiernaast, gemaakt door *Glitterstudio.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12