Roskilde doneert 10.000 euro aan Groningse platenzaak Elpee

Deens megafestival wil progressief muziekklimaat bevorderen

Goed nieuws uit onverwachte hoek, voor de Groningse platenzaak Elpee. Met Eurosonic voor de deur maakt het grootste festival van het focusland Denemarken bekend dat het 10.000 euro doneert aan de winkel, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Roskilde roemt de winkel die gespecialiseerd is in garagerock om zijn rol als pijler binnen het culturele ecosysteem van de stad. 'In plaats van op de mainstream focussen zij op de underground, edgy en cutting edge, en dat kan heel moeilijk zijn. Met onze bijdrage helpen we ze een beetje te overleven', aldus Martin Frederiksen van Roskilde. Zo verkoopt de winkel kaarten voor poppodium Vera, waardoor opkomende acts geholpen worden. En dat is volgens Frederiksen uiteindelijk ook voor een groot festival als Roskilde belangrijk. Er zijn geen verdere eisen aan het geldbedrag gesteld.

Jan Kooi en Jan Gorter, beiden al jarenlang werkzaam bij Elpee, zijn blij verrast met het bedrag. 'Het is een boel geld. Het geeft ons even wat rust, want het is bijna niet te doen het hoofd boven water te houden,' zo vertelt Kooi aan het Dagblad van het Noorden.

Wat de Jannen van plan zijn met het geld? Ze zeggen waarschijnlijk de collectie in de zaak te gaan uitbreiden, zodat je binnenkort voor nog veel meer verschillende muziek bij Elpee terecht kunt.

Lees hier meer over Elpee. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12