Discotheken en nachtclubs blijven dicht na 1 september

Dat kondigt het kabinet morgen aan in een persconferentie

Jammerlijk nieuws voor de discotheken en nachtclubs: die mogen ook na 1 september de deuren nog niet openen. Dat zullen premier Rutte en minister De Jonge aankondigen in de corona-persconferentie van dinsdagavond, bevestigen diverse bronnen aan RTL Nieuws. Rutte stelde in een persconferentie twee weken geleden ook al ‘niet optimistisch’ te zijn over de opening van nachtclubs aanstaande maand, maar nog altijd stond de datum 1 september als einddatum de sluiting van discotheken op de websites van de overheid. Naast grote evenementen vormen de nachtclubs de enige branche die nog totaal geen perspectief hebben om weer uit de coronacrisis te komen.

Nachtclubs voerden de afgelopen maand actie om vanaf 1 augustus de deuren te openen, maar dat mocht niet baten. De Amsterdamse club De School overleefde de crisis niet, de verwachting is dat nog veel meer clubs in acute financiële geldnood komen in de komende periode. Het nachtleven hangt al maanden aan een zijden draadje.

Minister Wopke Hoekstra van Financiën vertelde vrijdag in Nieuwsuur dat beleid wordt ontwikkeld om mensen om te scholen en ‘van werk naar werk te begeleiden’. Daarbij noemde hij clubs bij naam: ‘Discotheken zitten in een lastig parket. Met de huidige maatregelen is dat een sector die nog een lange periode van omzetverlies voor de boeg heeft.’

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12