BKS17: Vatican Shadow deelt genadeloze kopstoten wodka uit

Experimentele techno gespeeld door een hooligan

Wat een hooligan is Dominick Fellow alias Vatican Shadow (ook bekend als Prurient): hij doet om twee uur ’s nachts op Stage Five een superduistere techno-liveset met de intensiteit van een death metal-band. Het is hier sowieso al de hele nacht lekker ongezellig: Kaitlyn Aurelia Smith draaide de tent al leeg met haar modulaire synth-setup en Laurel Halo ziet Five niet veel voller worden voor haar abstracte producties.

Komisch om te zien dat Vatican Shadow dan weer wél aardig wat volk trekt met een nog veel genadelozer geluid: kille kicks, stoffige breakbeats en vrijwel geen melodieën. Hoogstens een zwaar overstuurde bas die gromt als een hongerige wolf, of een maf paranoïde 3/4-acidpatroon dat je helemaal van de leg brengt omdat-ie scheef gaat over de vierkwartsmaat. De tent is wel twee maten te groot, er staan net iets teveel Hollandse gezelligerds van in de veertig met zonnebril op, maar vooraan zwieren jonge meisjes met het feest in de ogen heen en weer, en jongens met net een tikje te veel op.

HET MOMENT:
Voor hen is het wel even schrikken, af en toe. Af en toe legt Vatican Shadow z’n muziek helemaal stil om keihard de tent in te schreeuwen.Dan zwalkt hij weer over het podium met krankzinnige, spastische bewegingen, alsof hij af en toe een stroomstoot krijgt. Hij zuipt als een bootwerker, zet z’n keel helemaal open om de fles wodka leeg te zuipen en loopt af en toe ook tot het randje van het podium om het publiek uit te schelden om vervolgens weer wodka uit te delen. Superongezellig allemaal, maar wat een intense set.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12