SFB-lid KM is voorlopig vrij

Frenna en Priceless moeten vonnis nog afwachten in cel

SFB-leden Frenna, Priceless en KM zitten al sinds 28 december vast in Paramaribo op verdenking van seksueel misbruik van een minderjarige in 2015 en het verspreiden van beelden daarvan. Zojuist is bekendgemaakt dat KM het vonnis van de rechter in vrijheid mag afwachten. Dat volgt waarschijnlijk op 16 maart. Frenna en Priceless moeten die tijd nog gewoon in de gevangenis overbruggen.

Het verschil tussen de drie heeft volgens de advocaten waarschijnlijk te maken met de leeftijd van KM ten tijde van het delict, meldt NOS-correspondent Harmen Boerboom in 3voor12 Radio. Hij was toen 17 en dus minderjarig. Het meisje was toen 15. Dat Frenna en Priceless hun vonnis in de gevangenis moeten afwachten lijkt geen goed nieuws voor hen. De rechter lijkt namelijk een beetje op het vonnis vooruit te lopen met uitspraken die ze in de rechtszaal deed, aldus Harmen. 

Als de rappers op 16 maart schuldig worden bevonden, dan zitten ze nog zeker tot en met juni vast in Paramaribo: er is tegen hen een straf van 18 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk geëist.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12