DTRH17: Confidence Man is dé mindfuck van de dag

Mysterieuze band blijkt een bizarre poppenkast

Er is amper iets over dit Australische kwartet te vinden en ze hebben maar twee nummers op Spotify. De presentatrice zegt ook dat er niets over te vinden is en dat ze dat zelf ook niet willen. Dat is beter zo.

Door de boxen pompt behoorlijk stevige electropop. In het begin zie je alleen de gesluierde drummer en toetsenist. Als je niet weet dat het een kwartet is zou je denken dat dit de anonimiteit en vibe is die ze bedoelen, maar bij het tweede nummer verschijnen een man en vrouw die van de dreunende muziek een poppenkast maken.

Bedenk de belachelijk fanatieke dansjes die je maakt om half vier ’s nachts tijdens het stappen, alleen om die ene redelijk te pruimen persoon mee naar huis te krijgen. Die zogenaamd sexy bewegingen die er niet uitzien. De vocalisten van Confidence Man dansen alleen maar zo, tien keer erger, à la Harlem Shake. En dat met een pokerface waar je bang van wordt. Tijdens de 45 minuten show komt er geen één keer een glimlach voorbij. Wel cheesy moves, zoals een sitdown, het naar je kruis grijpen en een verlepte 'running man'. Maar dit theatrale is vermakelijk, joh. Ongekend.

Muziektechnisch is het niet heel sterk. Soms loopt er gewoon een backingtrack met de zang, hoewel het goed dansbaar is lijkt het veel op elkaar en het dansduo loopt zo’n vijf keer op en af, waarna een nummer zonder ze doorloopt. De show van het viertal is zonder twijfel de moeite waard. Neem de tijd om daarna even te laten bezinken wat je zag, maar het is beter dat er weinig online staat. Deze verrassing a.k.a. mindfuck wil je gewoon meemaken.

HET MOMENT:
Basisschooldansjes kunnen gewoon: Als je met z’n tweeën bent kun je achter elkaar gaan staan. De ene gaat naar links, de andere naar rechts en dat afwisselend. De kaakschuivende veertigers in de voorste rij doen daar massaal aan mee. Solo, dan.

Volg Down the Rabbit Hole op de voet met onze livestreamalle video-opnames en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12