BKS17: Thomas Dybdahl trekt de mensen naar zich toe

Charmant nachtclubgezelschap verovert de middag

‘I picked a perfect day to wear a black suit,’ zegt de Noorse frontman ironisch. Het schaarsgeklede publiek voelt zijn pijn niet. Het schaarsgeklede publiek ziet alleen een charmante Noor op de frontmanpositie in een cool pak. Omgeven door vijf bandleden die de stijlvolle nachtclubsfeer versterken. Het plaatje klopt en daar mag gerust pijn voor geleden worden.

De Noor brengt al sinds het begin van deze eeuw onder eigen naam platen uit en heeft ondertussen een aardige following op de been gebracht, met Dotan als een van zijn grote liefhebbers. Dybdahl maakt softfolk maar blijft zoeken waardoor verschillende stijlen met een dun kwastje worden toegevoegd. Maar op Best Kept Secret voerde het verstilde en geduldige zeker geen boventoon. Er zit meteen energie in de set, daar kunnen de technische moeilijkheden bij aanvang weinig aan verpesten. Dybdahl is een gedreven prater en hij laat zijn band spelen met een gestaag doormarcherend ritme. De lapsteel wordt niet alleen ingezet voor de snik. De warme bluesy sound maakt van de namiddag een nachtclubavond. Het fragiele wordt niet geheel uit de weg gegaan. ‘One Day You’ll Dance For Me New York City’ wordt intiem gespeeld. Dan trekt Dybdahl het publiek naar zich toe.

HET MOMENT:
Publieksparticipatie met Thomas Dybdahl? Jawel hoor. Het werd vroeg in de set al aangekondigd, het werd gewoon uitgevoerd. Ooit kwetsbaar opgenomen, maar nu lekker met z’n allen: ‘Here I am, flesh and bones. Here I am, flesh and bones.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12