De nieuwe plaat van Canshaker Pi heeft krautrockbeats en knuffelkrokodillen

Vanavond speelt de Amsterdamse band live in 3voor12 Radio

Daar zijn ze weer! Twee jaar na het titelloze debuutalbum (waar ze nog een nominatie voor de 3voor12 Award mee in de wacht sleepten), is Canshaker Pi terug met een tweede plaat. In de afgelopen twee jaar raasde de Amsterdamse band al langs de Nederlandse podia en festivals, en nu begint ook Groot-Brittannië op te letten. Gelijk hebben ze, want Canshaker Pi is een van de leukste bands van Nederland.

Naughty Naughty Violence is weer een uitstekende verzameling ongelikte gitaarliedjes. Hij is wat meer in balans dan de vorige, met iets meer post-punk en iets minder wild gefreak. Opener ‘Pressure From Above’ is meteen een prijsnummer, met dat gekke krautrockshuffletje waar direct een hoekige gitaarriff overheen struikelt. Venijniger dan ooit is ‘Sooner/Later’, een song van een minuut met nauwelijks meer dan één regel ronduit absurde tekst (‘sooner or later, we’ll spoon alligators’). ‘Legless’ is juist uitgesponnen en langzaam, een onheilspellende grungeballad waarin zanger Willem zich van z’n allersomberste kant laat zien. Op Naughty Naughty Violence is Canshaker Pi compacter en meer gefocust, en ja, hoewel het bij zo’n jonge band een voor de hand liggende observatie is: toch echt een stukje volwassener.

Maar als je denkt dat de Amsterdamse lefgozertjes nu al soft geworden zijn, heb je het mis. Op vrijdagavond in Amsterdam-Noord was het Skatecafé – inderdaad, een kroeg met een skatebaan – het strijdtoneel voor het Naughty Naughty Violence Release Fest. De tent volgepropt met jonge bevriende bands (onder meer Korfbal, Steve French, Kieff) en een dj-set van niemand minder dan Dick El Demasiado, de Nederlandse kunstenaar in skelettenpak die in Zuid-Amerika een cultheld werd om zijn experimentele cumbia’s. Een podium op de skatebaan, en eentje in de garderobe. Een moshpit vol stuiterende, zweterige lijven waar nog een paar crowdsurfers boven langsvliegen. Chaos, natuurlijk, en zo hoort het ook.

Vanavond speelt Canshaker Pi nummers van Naughty Naughty Violence live in 3voor12 Radio, vanaf 21:00 uur op 3FM.

Check #nieuwemuziek en abonnneer je op de #nieuwemuziek-playlist op Spotify

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12