ESNS19: Veelzijdig Tape Toy verenigt in vrolijkheid

Popronde-sensatie is nog steeds gewoon heel leuk

Rock doodverklaren? Onzin, zo bleek dit weekend eens te meer. Op Eurosonic grossierden Britten en Ieren met grimmige postpunk, Noorderslag begint met een Viering der Vrolijkheid. Omdat het leven een feestje is et cetera. Met zijn zelfbenoemde bubblegrunge was het Amsterdamse Tape Toy een van de revelaties van de afgelopen Popronde. Die ene band die ervoor zorgt dat je er ook een wilt beginnen, zelfs als je geen gitaar hebt en de motoriek van een binnenvaartschip bezit. Terwijl EUT de stap zet naar headlineshows en het buitenland, volgt Tape Toy al in de voetsporen van hun stadsgenoten. Dat heeft de dj van dienst ook begrepen: vlak voor Tape Toy het podium op stuitert als een caravan op een Belgische snelweg schalt 'Sour Times' door de zaal.

Wel effe wat anders dan de Popronde hè, dat Noorderslag?
Nou, dat valt dus reuze mee. Tape Toy bespeelt een van de grootste poppodia van het land met dezelfde bravoure als een rumoerige bar in pakweg Harderwijk. Misschien met nog wel meer zelfs. Dit is zo'n band die beter wordt naarmate het podium groeit. Superstrakke singles 'Crazy Bae' en 'Naive' voelen als een heuse dubbelslag, maar ook bij nieuwe nummers gaan de vuistjes al voorzichtig de lucht in.

Overtuigend. Waar gaan we dit nog meer zien?
Overal, aldus de manager. En geef 'm eens ongelijk. Tape Toy is namelijk zo veelzijdig als het vrolijk is. Niet vies van een beetje nineties nostalgia, maar ook hartstikke fris. Bij vlagen klinkt de band als de liefdesbaby die Canshaker Pi en Kensington nooit zullen krijgen: spannende riffs vliegen bijna uit de bocht en bombastische drums blazen de boel nog verder op. Zonder al te veel moeite zou Tape Toy moeten kunnen fungeren als toegankelijke dagopener op Lowlands, maar ook als alternatieve allemansvriend op Pinkpop en jouw plaatselijke Bevrijdingsfestival.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier. https://3voor12.vpro.nl/tag~esns19~.html

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12