S10’s Songfestivalsong is een liefdevolle tranentrekker

Nederlandse artiest naar Turijn met ‘De Diepte’

Daar is het Eurovisie Songfestival-nummer van Stien den Hollander alias S10: ‘De Diepte’. Het is een liefdevolle tranentrekker die wel wat wegheeft van haar laatste single ‘Adem Je In’ (die door collega-artiesten werd verkozen tot een van de allerbeste Nederlandstalige liedjes ooit gemaakt). 'Het is een ode aan het verdriet en de herinneringen die je met je meedraagt', zegt S10 met glinsterende ogen bij de presentatie van het nummer in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. 'Iedereen maakt in zijn leven gebeurtenissen mee die moeilijk zijn. Dat is iets wat alle mensen samen delen en ik hoop dat je je minder alleen voelt bij het luisteren van het liedje.' Muziek is geweldig, zegt ze. ‘Verdriet, blijdschap, kunnen erop feesten, huilen, dat is geweldig.’

S10 zegt al jaren dat ze wil meedoen aan het Songfestival, in 2019 (toen dit nog helemaal niet zo’n realistische droom was) tweette ze er al over. S10 in Tuschinski: ‘Je moet je hopen en verheugen, dat kan je echt heel erg ver brengen. Dat moeten jullie allemaal weten: hoop altijd, verheug je kapot, dan kan het leven een feestje worden, zoals je ziet.’ Het is voor het eerst in twaalf jaar dat Nederland geen Engelstalig lied naar het Songfestival instuurt, maar eentje in onze eigen taal. ‘We steken met deze keuze onze nek uit en staan daar als selectiecommissie unaniem achter’, zei algemeen directeur van AVROTROS Eric van Stade daarover. 

Kijk hier de documentaire S10: Storm om mij heen, die 3voor12 in 2019 over de artiest maakte. Daarin zie je hoe ze haar psychische problemen te lijf gaat met haar muziek, en nu ook anderen wil helpen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12