Laat je niet van de wijs brengen door de nieuwe single van Dakota

Dromerige indierock voor liefhebbers van Lower Dens, Warpaint en Beach House

Stel nou dat je voortijdig met je studie Psychologie bent gestopt om journalist te worden, en je ouders blijven maar vragen of dat wel zo’n goed idee is? Stel nou dat je beste vriendin telkens zegt dat je beter niet naar Parijs kunt verhuizen, omdat je ook hier in Volendam best kapper kunt worden? Stel nou dat je het echt wil maken als muzikant, maar je relatie je bezweert dat je je baantje beter maar niet kunt opzeggen?

Over dat idee gaat het nieuwe liedje ‘Silver Tongue’ van de Amsterdamse band Dakota over, vertelt zangeres Lisa Brammer. ‘Het gaat over iemand die goed met woorden is en tegen je zegt: “Je dromen en plannen zijn niet haalbaar. Waar ben je mee bezig, man?” Om vervolgens te stellen: “Hee, maar luister vooral niet naar mij, ik weet er ook niets van.” Het kwaad is dan al geschied, hij heeft al twijfels gezaaid in je hoofd.’ Maar hee, laat je niet van de wijs brengen door zo’n gladde prater. 

‘Silver Tongue’ is een sprankelend indierockliedje met jengelende gitaartjes en fluistersamenzang, dat steeds verder openbloeit. Een beetje a la Warpaint, Lower Dens en, vooruit, Beach House. Het verschijnt morgen op het Amerikaanse label Manimal.

Dakota is dit jaar een van onze Popronde-talenten. Het hele najaar touren ze mee met het rondreizende festival, en zijn ze te zien op de 3voor12-podia.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12