Jungle By Night zet in nieuwe live-video Carré op zijn kop

Negenkoppige band geeft voorproefje nieuwe tour met kersvers album

Een ademloze stilte galmde door Carré toen gitarist Jac van Jungle By Night de eerste tonen inzette van zijn solo aan het begin van 'Stormvogel' tijdens de release van hun 5e album Livingstone op 24 november. In deze nieuwe live beelden zie en hoor je hoe de langzaam rijzende solo uitbarst in een chemische reactie tussen het euforische publiek en de negenkoppige band.

Voor gitarist van Exter was het een zenuwslopend moment. 'Dit nummer was aan het einde van de set, dus dan zie je de hele tijd dat papiertje op de grond liggen en dan weet je: zo meteen loopt het laatste nummer af en moet ik een stap naar voren doen. Een ontzettend spannend moment, want ik had niets voorbereid, het kwam er in één keer zo uit,' zegt van Exter.

De video laat maar weer eens zien hoe goed de band live kan zijn. Ze spelen vol verve en uitbundig, met een continue grijns op hun gezicht. Het was dan ook een ervaring om te mogen spelen op zo’n statige locatie als het Koninklijk Theater Carré, een moment dat ze mochten delen met een uitverkochte zaal van zo’n 1700 man. 'Er waren zoveel mensen die ons al die jaren hebben gesteund en toen viel het kwartje helemaal, heel bijzonder', zegt Jac.

Mocht je nou de Jungle by Night-smaak te pakken krijgen na deze video, dan je ze de komende tijd nog genoeg live zien. Zo staan ze woensdag op showcase-festival Eurosonic Noorderslag. Daarnaast kan je ze dit weekend hun ultieme thuiswedstrijd zien spelen in Amsterdam Noord, waar ze de opening van hun nieuwe studio zullen vieren. Wekenlang hebben ze staan beulen om een oude loods bij skaterestaurant/club Skatecafé te renoveren, en om de kosten te dekken organiseren ze een tweedaagse fundraiser met o.a. studio-genoten Gallowstreet en Brass Rave Unit. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12