PP22: Maan leeft haar Dua Lipa-fantasie

En haar persoonlijkheid schittert als een discobol

Wedden dat Maan vooraan stond, toen Dua Lipa vorige maand op de Ziggo Dome neerstortte als een grote glitterbom? Echt hoor. De Nederlandse popzangeres is een zelfverklaarde superfan van de Brits-Albanese popster, en waarschijnlijk heeft ze haar euforische popshows met een notitieblokje bestudeerd. Van de zuurstokroze danseressen en hun TikTok-fähige pasjes tot aan de pakjes die rechtstreeks uit Dua Lipa’s garderobe zijn geplukt, werkelijk alles ademt Dua Lipa.

Die vergelijking komt Maan niet ten goede. Althans, in de eerste instantie. Haar degelijke supermarktpop steekt nogal flets af bij de discohits van Future Nostalgia, en productioneel is het ook karig, met slechts twee danseressen en visuals waarin Maan danst in een aerodynamisch Dua Lipa-pakje. En die dansjes, die zijn het ook niet helemaal. Dat geeft niet per se, want Dua Lipa verstopt het feit dat ze niet écht goed kan dansen ook met een leger synchroondanseressen, en dan nog moest ze er jaren op oefenen om de houterigheid eruit te krijgen. Dat kan Maan prima, want ze heeft duidelijk keihard aan deze show gewerkt. Het kan alleen allemaal wat meer glitter gebruiken. Een paar dansers, wat coolere visuals, misschien een glitterkanon, wat meer productionele bombast om deze popshow echt te laten POP-pen.

Dat vergeet je allemaal door Maans persoonlijkheid, want die sprankelt als Dua Lipa’s discobol. Ze heeft bakken charme, zoekt écht contact vanaf het podium, en als Maan een traantje laat omdat ze zó dankbaar is om hier te staan, dan voel je dat het 100% oprecht is. Samen met Bente brengt ze een ijzersterke blijf-van-mijn-lijfboodschap, en voordat Snelle opkomt voor ‘Blijven Slapen’ laat ze Pinkpop ochtendgymnastieken door met haar achtergronddanseressen de pasjes voor te doen. ‘Eerst je linkerbeen met een stap opzij, ja, stap-tik-stap-tik!’ Echt een partijtje kneuterig, maar Maan is zo’n oprechte cutie dat ze ermee wegkomt ook, en Pinkpop eet totáááál uit haar hand.

HET MOMENT
‘Deze is voor papa’, roept Maan bij ‘Jij Bent De Liefde’, en knuffelt haar glunderende vader aan de rand van het hek. ‘Dit zijn de speciale momenten, toch? Als je iets kan delen met de mensen die je liefhebt?’ Awwwwwww.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12