Dit zijn de meest bizarre acts van Eurosonic Noorderslag

Een playlist met de meest weird & wonderful acts die het festival te bieden heeft

Tuurlijk, Eurosonic Noorderslag staat bekend als het showcasefestival waar je de Dua Lipa’s en Sigrids van de toekomst tegen komt. Maar tussen alle muzikale afgezanten uit de verschillende Europese landen zitten toch ook altijd een paar behoorlijk bizarre acts. Wij zijn in het enorme aanbod gedoken om daar niet alleen de potentiële hits uit te vissen (zie daarvoor onze twaalf tips), maar ook om eens een spotlight te zetten op alle weird & wonderful acts die ESNS te bieden heeft. De twintig beste en meest bizarre vind je in deze playlist.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Brides of Lucifer, de Belgische metalband met liefst dertien zangeressen? Of de Spaanse Alien Tango, een mafketel in glitterlegging en clownsschmink die belooft zijn beste vriend mee het podium op te nemen - een skelet dat luistert naar de naam Max.

De dame achter Bohemian Cristal Instrument heeft - de naam zegt het al - zelf een instrument gebouwd van glazen stokken waar ze geluid uit haalt door er langs te wrijven. Denk aan die doordringende toon die je hoort als je je natte vinger over de rand van een wijnglas haalt, en dan keer twintig. En ook het Frans-Chileense rave-duo Nova Materia neemt bijzonder instrumentarium mee: stalen buizen, ijzeren platen, stenen, mokers, allemaal gaat het in de koffer naar Groningen.

Dat is allemaal behoorlijk niche, maar er zit ook nog een act met mainstreampotentie tussen: meng de lompe post-hardcore-riffs van Enter Shikari met de hagelwitte pakjes en slicke refreinen van Backstreet Boys en je krijgt het Finse Blind Channel. Leuk is anders, maar gezien het succes van die twee inspiratiebronnen zouden we daar de komende jaren nog best wel eens last van kunnen krijgen.

Maar het mooist zijn natuurlijk de échte weirdos, de acts die hoogstwaarschijnlijk nooit een grote radiohit zullen scoren en waarvan ESNS misschien wel de eerste en laatste kans is om ze in Nederland te zien. En zeg nou zelf, dat is toch eigenlijk leuker dan de zoveelste Scandinavische Lorde-kloon?

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12