LL23: Pusha T dealt in het pure goud

Dikke elf op de schaal van real hiphop

Het is een indrukwekkend beeld: zo rustig en beheerst als Pusha T over het podium loopt, een piepklein figuurtje in de kolossale Bravo, achter hem slechts een dj en doodenge zwart-wit visuals van dansers die uitbundig op straat staan te crunken. Pusha T dus, aka King Push aka ‘Cocaine’s Dr. Seuss’ (… de Annie M.G. Schmidt van de cocaïnerap?). Echt hoor, alleen al in ‘Let The Smokers Shine The Coupes’ vindt-ie vijf(!) manieren om te zinspelen op z’n verleden als cokedealer. En dan zijn we pas bij de allereerste track.

Dertig jaar geleden is het dat hij debuteerde met rapduo Clipse, maar in zijn tunes keert hij nog steeds terug naar dezelfde straathoek waar hij drugs verkocht en luxeartikelen kocht van de opbrengst. De afgelopen tien jaar kreeg zijn carrière een nieuwe impuls door Kanye, die z’n moderne rapklassieker DAYTONA produceerde, en z’n producersvingerafdrukken samen met Pharrell ook achterliet op zijn meest recente album.  

Die albums zijn niet het type HIT-platen die je als artiest nodig hebt om zo’n gigantische Bravo te vullen, maar het zijn wel degelijk zalen die Pusha T kan dragen. Met bakken charisma, een fenomenale snauwstem en zijn kristalheldere flow, waarin je ieder woord, iedere lettergreep, iedere klemtoon duidelijk kunt verstaan. Zoooooooveel hoogtepunten in deze show, van 'If You Know You Know',  'Santeria', 'Diet Coke' tot 'Runaway'.

HET MOMENT:
Wanneer hij van het podium verdwijnt, zijn dj even het publiek staat op te ruien om een moshpit en hij vervolgens nog effe al z’n bangers en features afwerkt. Zo sick om te zien: een rapper die zelf nergens om een moshpit staat te zichzelf, zichzelf nooit overschreeuwt en volledige controle heeft. Dan heb je geen CO2-kanonnen nodig, hoef je geen WWE-salto’s en backflips te doen van metershoge geluidspalen, hoef je geen gigantisch pretpark vol vlammenwerpers en laserlichtshows op te trekken om een gigantische indruk achter te laten als rapper. Dikke elf op de schaal van REAL HIPHOP.

Volg Lowlands het hele weekend via onze livestream en kijk op zaterdag- en zondagavond alle hoogtepunten in de Lowlands-uitzendingen op NPO 3

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12