Drummer Bram van den Berg aan de slag bij U2

Drummer van Krezip en Drive Like Maria vervangt Larry Mullen in Las Vegas

Drummer Bram van den Berg mag komend najaar aan de slag (!) bij U2: hij vervangt drummer Larry Mullen tijdens een rits optredens in Las Vegas. We kennen Van den Berg als vaste drummer bij Krezip en Drive Like Maria, maar hij speelde ook mee met o.a. De Staat, Van Velzen en Janne Schra. U2 noemt Van den Berg ‘a force in his own right’. ‘De band is ontzettend supportive’, aldus Van den Berg op Instagram. Hij wil er voorlopig nog geen interviews over doen, maar zegt wel: ‘Kan het zelf ook nog niet helemaal geloven.’

‘Wij zijn ongelofelijk trots op ‘m!! Dat een legendarische band als U2, bovendien één van Bram’s favoriete bands, nu op zijn pad is gekomen is niet te bevatten! En ook weer wel, want wij weten natuurlijk al lang hoe goed hij is’, schrijft Krezip op Instagram.

U2 staat voor het eerst sinds 2019 weer op het podium met een residentie in de nieuwe zaal Sphere in Las Vegas. Larry Mullen had al eerder bekendgemaakt dat hij dit jaar niet met U2 zou kunnen spelen wegens fysieke ongemakken. In alle jaren dat U2 nu bestaat, werd slechts twee keer (!) een U2-bandlid vervangen, aldus persbureau AP. Eén keer, in 1978, ontbrak Mullen bij een optreden vanwege een gebroken voet. 

Luister hier onze podcast Blauwe M&M's over de meest bizarre tourproductie die U2 ooit meenam en kijk de show van Krezip op Pinkpop 2019 met Bram op drums.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12