Bas Dobbelaer soundtrackt je zondag met een set vol snoozetronica

Producer balanceert tussen experimenteel en toegankelijk

Eigenlijk beperkt Bas Dobbelaer zich muzikaal tot een wat nauwer straatje, geeft hij zelf toe. Verder van de dansvloer dan met deze set, vol met snoozetronica en ochtendbestendige melodieën, begeeft hij zich doorgaans niet. ‘Eigenlijk is het soort muziek dat ik hier draai het startpunt van waar mijn DJ sets heen kunnen gaan,‘ vertelt hij. ‘Zo wordt je geprikkeld om langzaam toe te werken naar het niveau waar je de vorige avond bent gestopt,‘ zegt hij lachend.

Bas Dobbelaer bracht eerder dit jaar een EP uit, Laren, een samenwerkingsproject met jeugdvriend Vand dat onlangs is verschenen op het label van Nuno Dos Santos. Het geluid van Laren is nogal ruimtelijk, en die tendens naar ademruimte - fijn is dat, hè? - kun je ook horen in Sunday Snooze Mix. Die opent hij met een wekkertje, om vervolgens in te zetten met een track van de Berlijnse kunstenaar en producer Lippok. ‘I can tell‘ schippert met zijn vocalen en soundcape tussen toegankelijkheid en experimentaliteit. Zo zitten er nog wat meer experimentelere geluiden in. ‘Do Dekor‘ van Jan Jelinek bijvoorbeeld, een track van zijn toonaangevende album Loop-Finding-Jazz-Records, een wat abstractere plaat samengesteld uit jazz samples, en ‘UK74R1510119‘, een elektronisch slaapliedje van de Finse techno-producer Aleksi Peräla.. Ook koos Dobbelaer juist wat artiesten uit die met deze tracks van hun gebruikelijke repertoire afwijken, zoals de jazzy track  ‘Modus Operandi‘ van Photek, die doorgaans door het leven gaat als een drum ‘n bass-kanon. ‘Ik vind het juist heel cool als artiesten die twee kanten hebben: de experimentele kant, en de wat toegankelijkere kant.‘

Sunday Snooze wordt elke zondagochtend tussen 08.00 en 09.00 op KXRadio uitgezonden, abonneer je ook via RSS feedStitcher of iTunes of check ze hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12