Bartek's wereldrecordpoging crowdsurfen was een grote mislukking

Het weer en de manskracht zat dan ook totaal niet mee

Het klinkt als een fantastisch idee: over de gehele afsluitdijk crowdsurfen en daarmee een wereldrecord in je zakken steken. De Amsterdamse garagerockband BARTEK vertelde in 3voor12 Radio dat ze 32 kilometer onafgebroken wilden crowdsurfen, maar afgelopen zondag bleek dat aanzienlijk minder soepel te gaan dan ze hadden verwacht. Kijk maar eens naar de 52 minuten durende livestream die ze op Facebook plaatsten: aanvankelijk riep zanger/gitarist Wessel van der Kroef nog dat het als een massage voelt, nog geen kilometer verder wordt het een stuk zwaarder. 

Na ongeveer een uur wordt de groep getreiterd met onweer, hagel, harde wind en verzuurde armen. 'Het is niet zo heel leuk eigenlijk, maar je moet het gewoon doen,' vertelt een van de deelnemers aan het AD. 'Ik moet morgen naar de fysio voor m'n rug, maar voor de rest gaat het wel,' zegt een ander. Uiteindelijk hebben ze in twee uur één kilometer afgelegd, en de beelden zijn eerder een ode aan de teleurstelling van het leven dan een glorieuze zegetocht.

Bepaald geen wereldrecord dus, maar de band en hun supporters zijn niet voor niets door weer en wind gegaan. De beelden van de actie worden gebruikt voor een volgende videoclip. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12