steun 3voor12

De vijf opvallendste dingen over het Lowlands-blokkenschema

Wie staat er in de Alpha? Wanneer spelen de Nederlanders?

Binnen blijven en puzzelen: het blokkenschema van Lowlands is er! Alle overlappingen al grondig bestudeerd? Wij vonden tussen de duivelse dillema’s vijf andere opvallende dingen.

Rappende headliners

Natuurlijk had hiphop Biddinghuizen allang bereikt, maar nog nooit was het zó prominent aanwezig in de Alpha. Bij iedere headliner staan straks rappers op het podium. Kendrick Lamar is natuurlijk de koning te rijk, maar ga er ook gerust vanuit dat De La Soul (een van de weinige legacy-acts op Lowlands) na zijn eigen show ook bij Gorillaz opduikt.

Dua Lipa de enige Alpha-vrouw
Het aantal vrouwen op festivalpodia stijgt gelukkig gestaag. En toch is Dua Lipa de enige vrouw die op Lowlands’ hoofdpodium aantreedt. De balans wordt in de nacht wel rechtgetrokken, met spannende dj’s als Peggy Gou, Lyzza en Charlotte de Witte op de grote podia. En toch vragen we ons af waarom The Wombats nog steeds de Alpha-spot van Sevdaliza bezet houden.

Luwten heeft de felbegeerde wakker-word-spot
De doorgewinterde Lowlands-bezoeker weet het: de ochtenden in de India staan garant voor magie. Vraag maar aan Hurray for the Riff Raff of RY X. Dit jaar mag Luwten de festivalgangers met fluwelen handschoentjes wakker maken. Moet lukken, getuige die geslaagde (en dansbare!) show op Down The Rabbit Hole.

De Nederlandse Spot
De Alpe d’Huez heeft de Nederlandse bocht, Lowlands de Nederlandse spot: rond zessen staan de succesvolste acts van eigen bodem in de Alpha. Dit jaar is die plek vlak voor de internationale kanonnen voor De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat, die in 2015 en 2016 al precies dezelfde spot hadden. Andere vaste waardes: het grime-uurtje in de Bravo (vorig jaar Skepta, dit jaar Stormzy) en Lowlands’ eigen project op zondagmiddag (smartlappen!).

Bicep profileert zich als liveband
Het hele nachtprogramma aan het afspeuren naar Bicep? Kan even duren, want het Britse duo speelt overdag! Het tweetal maakt daarmee dezelfde move als op ADE 2017, toen het gewoon met voorprogramma en al in Paradiso Noord stond.

Lowlands vindt plaats van 17 t/m 19 augustus. Check het hele blokkenschema hier.
 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk