JEANS gaat voor Haagse helden en trance als een goede paddotrip

Haagse dj en programmeur in de DJ Shortlist

Hij wist de Spaanse held John Talabot (die afgelopen jaar het hoofdpodium van Dekmantel afsloot!) te verleiden om morgen vrijdag op zijn piepkleine feestje in de Haagse club Het Magazijn te draaien. Ondertussen timmert Gino van Dam alias JEANS zelf lekker aan de weg als dj, producer én als programmeur van PIP Den Haag. Eva Koreman belde hem in de DJ Shortlist om te vragen naar zijn favoriete platen. 

Een recente release die je grijs draait
Addison Groove - Redeye 
Ik heb wel echt een voorliefde voor snelle muziek, en vooral met die heersende UK vibe. Dat komt doordat ik in mijn jeugd heel veel naar hardcore luisterde. Door mijn oppas begon ik ook jungle te luisteren toen ik een jaar of 10 was. Ik ging fantaseren hoe die platen in de club zouden klinken. Dat had ik nooit meegemaakt natuurlijk, maar ik hunkerde ernaar.

Een track uit Den Haag die je graag draait 
Curley & Unit Moebius - Axe Breaker 
Godver. Ik dacht eerst: ik ga echt geen Unit Moebius zeggen want dat zeg ik altijd al.  Maar je kan er gewoon niet omheen. Deze track met Curley, bijvoorbeeld, opgenomen ergens in Den Haag in de jaren negentig. Tekno (met een k) kan zo dik zijn. Ik ben blij dat ik het de laatste tijd vaker in de clubs hoor.

Een goa trance-banger
Wilberforce - First Encounter 
Wanneer het op goa of psy aankomt mijn grote vriend Spekki Webu echt mijn mentor is geweest. Als je vragen over goa of psy hebt dan moet je bij hem zijn. Ik haal al die subgenres niet uit elkaar. Voor mij is trance een plaat met het gevoel dat je naar binnen keert, zoals een goede paddotrip, of tijdens het mediteren. Dat alleen dat ene moment over is, hier en nu.

Een peaktime clubtrack
AFX - PWSteal.Ldpinch.D 
Deze track van Aphex Twin heb ik al 15 jaar bij me. Zijn level is ongelooflijk, ik ken niemand die zoveel vette tracks heeft gemaakt. Dit is echt peaktime vuur. Die melodie dropt zo hard, en halverwege duik je in een warm bad van onmogelijke arpeggio’s en pads. Waar haalt die het toch vandaan? Je set hiermee openenen of draaien voor een halve zaal waar de energie laag is heeft geen zin. Deze werkt alleen maar peaktime of daar voorbij.

Een favoriete hiphoptrack
Tommy Wright III - One Man Gang 
Ik vind Memphis rap uit de nineties zo hard. Ze waren zo op de tijd vooruit en alle tracks werden alleen maar op cassettetapes gebounced. Er waren geen distributiekanalen, niks kwam op vinyl. Je hoort die rauwheid er meteen vanaf.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12